16 Haziran 2016 Perşembe

Kimchi (Güney Kore Yemeği)

Kimchi Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet Beçu(Kore lahanası,Türk lahanası kullanılmaz).
  • 4 diş sarımsak.
  • Bütün sarımsak büyüklüğü kadar zencefil yada 1 çay kaşığı zencefil.
  • 1 adet orta boy elma.
  • 1 adet büyük havuç.
  • 4 çorba kaşığı gochugaru(Kore pul biberi,acı sevmiyorsanız 1 yada iki çorbak aşığı kullanılabilir).
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi.
  • 2-3 çorba kaşığı tuz.



Hazırlanışı:

  • Beçu'nun dışını yıkayın sonra 4'e bölün her parçayı küçük küçük kare şeklinde doğrayın.
  • Daha sonra bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
  • Ardından tuz ile karıştırın ve bir gece kapalı bir kabın içerisinde bekletin.
  • Ertesi gün Beçuları bol su ile 3-4 defa yıkayın.
  • Suyunu süzdürün.
  • Daha sonra bir orta boy elmayı soyun ve rendeleyin.
  • Ardından havucu da rendeleyin.
  • Sarımsakları da  rendeleyip sonrasında 3 karışımı karıştırın.
  • Ayrı bir kapta taze zencefil kullanıyorsanız onu da rendeleyin.
  • Kırmızı pul biber,zencefil ve az miktarda kaynar su ile bu karışımın özlenmesini sağlayın.
  • Son olarak bu malzemeleri birbirine karıştırın ve üzerine sirkeyi ekleyin.
  • Bu karışım olduktan sonra lahanaları geniş bir kaba alın ve elinizle bütün malzemeleri karıştırın.
  • Son olarak olan karışımı cam bir kavanoza yada plastik kaplarınıza koyun.
  • 1 gün oda sıcaklığında bekletip daha sonra buz dolabında saklayın.
  • Sonra istediğiniz zaman çıkartıp yiyebilirsiniz.
    
                            Yapan Herkeze Afiyet Olsun.
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder