Malzemeler:
- 1 adet Beçu(Kore lahanası,Türk lahanası kullanılmaz).
- 4 diş sarımsak.
- Bütün sarımsak büyüklüğü kadar zencefil yada 1 çay kaşığı zencefil.
- 1 adet orta boy elma.
- 1 adet büyük havuç.
- 4 çorba kaşığı gochugaru(Kore pul biberi,acı sevmiyorsanız 1 yada iki çorbak aşığı kullanılabilir).
- 2 çorba kaşığı elma sirkesi.
- 2-3 çorba kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
- Beçu'nun dışını yıkayın sonra 4'e bölün her parçayı küçük küçük kare şeklinde doğrayın.
- Daha sonra bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
- Ardından tuz ile karıştırın ve bir gece kapalı bir kabın içerisinde bekletin.
- Ertesi gün Beçuları bol su ile 3-4 defa yıkayın.
- Suyunu süzdürün.
- Daha sonra bir orta boy elmayı soyun ve rendeleyin.
- Ardından havucu da rendeleyin.
- Sarımsakları da rendeleyip sonrasında 3 karışımı karıştırın.
- Ayrı bir kapta taze zencefil kullanıyorsanız onu da rendeleyin.
- Kırmızı pul biber,zencefil ve az miktarda kaynar su ile bu karışımın özlenmesini sağlayın.
- Son olarak bu malzemeleri birbirine karıştırın ve üzerine sirkeyi ekleyin.
- Bu karışım olduktan sonra lahanaları geniş bir kaba alın ve elinizle bütün malzemeleri karıştırın.
- Son olarak olan karışımı cam bir kavanoza yada plastik kaplarınıza koyun.
- 1 gün oda sıcaklığında bekletip daha sonra buz dolabında saklayın.
- Sonra istediğiniz zaman çıkartıp yiyebilirsiniz.
Yapan Herkeze Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder