13 Haziran 2016 Pazartesi

Jajangmyeon (Güney Kore yemeği)

3 Kişilik Jajangmyeon Tarifi.

Malzemeler:
  • 1 Paket Nudo kıvırcık erişte veya uzun yumurtalı erişte.
  • 1,5 su bardağı kare vaya uzun dikdörtgen boyutunda doğranmış lahana(ince yapraklar)
  • 1 adet küp şekline doğranmış küçük boy kabak.
  • 1 adet küp şeklinde doğranmış küçük boy patates.
  • 1 adet büyük küp şeklinde doğranmış küçük boy soğan.
  • Küp şeklinde doğranmış yarım tavuk göğsü.
  • 1,5 su bardağı su.
  • Yarım paket toz siyah fasülye tozu.
  • 1 yemek kaşığı nişasta.
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Üzeri için ince dilimlenmiş salatalık,susam,yeşil soğan.


Hazırlanışı:
  • Geniş bir pilav tenceresinde yağı ısıtın,doğranmış sebzeleri ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Doğranmış tavuğu da koyup bir kaç dakika daha kavurun.
  • 1,5 su bardağı suyu,toz siyah fasülye sosunu,toz şekeri,tuzu ekleyin güzelce karıştırın ve kapağını kapatıp 7-8 dakika kadar orta ateşte bırakın.(Arada bir karıştırmayı unutmayın.)
  • Bu sırada erişteleri ayrı bir tencerede kaynar suda haşlayın.Soğuk suya tutun,süzüp kenara alın.
  • Son olarak sosunuza yarım su bardağı suda çözdürdüğünüz nişastayı ekleyin ve karıştırın.Jel kıvamında az sulu bir sosunuz olmalı.Yada daha fazla sulu olsun isterseniz daha fazla su koyabilirsiniz seçim size kalmış.
  • Erişteleri derin tabaklara alın.Üzerine sosunuzdan koyun,susam serpiştirin ve incecik doğranmış salatalıkla süsleyip servis edin.
                                     Yapan Herkeze Afyet Olsun 
                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder