Malzemeler:
- 1 Paket Nudo kıvırcık erişte veya uzun yumurtalı erişte.
- 1,5 su bardağı kare vaya uzun dikdörtgen boyutunda doğranmış lahana(ince yapraklar)
- 1 adet küp şekline doğranmış küçük boy kabak.
- 1 adet küp şeklinde doğranmış küçük boy patates.
- 1 adet büyük küp şeklinde doğranmış küçük boy soğan.
- Küp şeklinde doğranmış yarım tavuk göğsü.
- 1,5 su bardağı su.
- Yarım paket toz siyah fasülye tozu.
- 1 yemek kaşığı nişasta.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Tuz
- Üzeri için ince dilimlenmiş salatalık,susam,yeşil soğan.
Hazırlanışı:
- Geniş bir pilav tenceresinde yağı ısıtın,doğranmış sebzeleri ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Doğranmış tavuğu da koyup bir kaç dakika daha kavurun.
- 1,5 su bardağı suyu,toz siyah fasülye sosunu,toz şekeri,tuzu ekleyin güzelce karıştırın ve kapağını kapatıp 7-8 dakika kadar orta ateşte bırakın.(Arada bir karıştırmayı unutmayın.)
- Bu sırada erişteleri ayrı bir tencerede kaynar suda haşlayın.Soğuk suya tutun,süzüp kenara alın.
- Son olarak sosunuza yarım su bardağı suda çözdürdüğünüz nişastayı ekleyin ve karıştırın.Jel kıvamında az sulu bir sosunuz olmalı.Yada daha fazla sulu olsun isterseniz daha fazla su koyabilirsiniz seçim size kalmış.
- Erişteleri derin tabaklara alın.Üzerine sosunuzdan koyun,susam serpiştirin ve incecik doğranmış salatalıkla süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder