23 Haziran 2016 Perşembe

Bibimbap (Güney Kore Yemeği)

Bibimbap Tarifi:

Malzemeler:

  • 1 adet soğan.
  • Yarım havuç.
  • Yarım kabak.
  • 2 mantar.
  • Renkli biberlerden birer tane.
  • 1 bir adet salatalık.
  • 2 diş sarımsak.
  • 2 yumurta.
  • Soya sosu.
  • 2 su bardağı pirinç.
Pilavın Yapımı:

  • Pirinçleri süzgeçte iyice yıkıyoruz.
  • Yıkadığımız pirinçleri bir kaba alıp içerisine su koyup dairesel harektlerle karıştırıyoruz.
  • Yine süzgeçe alıp süzüyoruz.(Bu işlemi su berraklaşana kadar yapıyoruz.)
  • Pirinçleri tekrar bir kaba alıp yeniden içerisine su koyuyoruz ve 5-10 dakika bekliyoruz ve süzüyoruz.
  • Süzdüğümüz pirinçleri tencereye alıp üzerini yarım santim geçecek kadar su koyuyoruz (İsteyen birazda tuz atabilir) ve kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz (Sık sık kontrol ediyoruz ki dibi tutmasın.)
Sebzelerin Yapımı:

  • İlk olarak salatalığı ortadan ikiye enine bölüyoruz ve içlerini çıkartıyoruz çünkü yalnızca dış kısmı kullanacaağız.
  • Soğanı piyazlık geri kalan sebzeleri de jülyen doğrayın.
  • Sarımsakları dövün.
  • 1 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın ve biraz tuz ekleyin.
  • Doğradığınız sebzeleri tuzla biraz ovun,yıkayın ve kurutun.
  • Tüm sebzelerimizin içine az sarımsak attığımız yağlanmış tavada ayrı ayrı soteleyin.
  • Sarısını ve beyazını ayırdığımız yumurtaları da tavada pişirin.
  • Yumurtaları da jülyen doğrayın.
Hazırlanışı:

  • İlk olarak pilavı tabağa koyun.
  • Sonra sebzelerimizi üzerine uzunlamasına yerleştirin.
  • Son olarak kalan yumurtayı da tavada sarısı dağılmayacak şekilde pişirip beyaz kısmın etrafından biraz kesip tabağın orta kısmına yerleştirin.
                                        Yapan Herkeze Şimdiden Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder