Malzemeler:
- 1 adet soğan.
- Yarım havuç.
- Yarım kabak.
- 2 mantar.
- Renkli biberlerden birer tane.
- 1 bir adet salatalık.
- 2 diş sarımsak.
- 2 yumurta.
- Soya sosu.
- 2 su bardağı pirinç.
- Pirinçleri süzgeçte iyice yıkıyoruz.
- Yıkadığımız pirinçleri bir kaba alıp içerisine su koyup dairesel harektlerle karıştırıyoruz.
- Yine süzgeçe alıp süzüyoruz.(Bu işlemi su berraklaşana kadar yapıyoruz.)
- Pirinçleri tekrar bir kaba alıp yeniden içerisine su koyuyoruz ve 5-10 dakika bekliyoruz ve süzüyoruz.
- Süzdüğümüz pirinçleri tencereye alıp üzerini yarım santim geçecek kadar su koyuyoruz (İsteyen birazda tuz atabilir) ve kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz (Sık sık kontrol ediyoruz ki dibi tutmasın.)
- İlk olarak salatalığı ortadan ikiye enine bölüyoruz ve içlerini çıkartıyoruz çünkü yalnızca dış kısmı kullanacaağız.
- Soğanı piyazlık geri kalan sebzeleri de jülyen doğrayın.
- Sarımsakları dövün.
- 1 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın ve biraz tuz ekleyin.
- Doğradığınız sebzeleri tuzla biraz ovun,yıkayın ve kurutun.
- Tüm sebzelerimizin içine az sarımsak attığımız yağlanmış tavada ayrı ayrı soteleyin.
- Sarısını ve beyazını ayırdığımız yumurtaları da tavada pişirin.
- Yumurtaları da jülyen doğrayın.
- İlk olarak pilavı tabağa koyun.
- Sonra sebzelerimizi üzerine uzunlamasına yerleştirin.
- Son olarak kalan yumurtayı da tavada sarısı dağılmayacak şekilde pişirip beyaz kısmın etrafından biraz kesip tabağın orta kısmına yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder